CRO DEMOSKOP Beroš najpozitivniji političar, HDZ ponovno preuzeo vodstvo

Prema rezultatima CRO Demoskopa, redovitog mjesečnog istraživanja koje za RTL provodi agencija Promocija plus, HDZ je nakon tri mjeseca ponovno prvi s potporom od 28,4 posto, što je gotovo 2 postotna boda više nego u ožujku.

SDP bilježi pad te više nije prva stranka u državi, a bira ih 27 posto ispitanika.

Treć poziciju zadržao je Domovinski pokret Miroslava Škore s 10,9 posto.

Sve ostale stranke su ispod izbornog praga.

Građani, njih 30 posto, kao najpozitivnijeg političara vide aktualnog ministra zdravstva Vilija Beroša, što je najveći međumjesečni skok u 16 godina istraživanja, s obzirom da je prije mjesec dana tako mislilo samo dva posto ispitanika.

Slijedi ga premijer Andrej Plenković te predsjednik Zoran Milanović.

Listu najnegativnijih političara predvodi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Slijedi ga Andrej Plenković, a treće mjesto zauzeo je Davor Bernardić.

Proteklih godinu dana otprilike 20-ak posto ispitanika smjer države ocjenjivali su dobrim, a sada je takvih više od 50 posto, dok je istodobno gotovo prepolovljen broj ispitanika koji su prethodnih mjeseci vidjeli pogrešan smjer Hrvatske (36,8 posto).

Napomena: Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 31. ožujka do 3. travnja 2020. CATI metodom (telefonski) na uzorku od 1300 punoljetnih građana Republike Hrvatske.

Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 2,77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

Komentiraj