CRO Demoskop: “Možemo! treća politička snaga u Hrvatskoj”

Zeleno lijeva koalicija Možemo! treća je politička snaga u zemlji, prema posljednjem CroDemoskopu agencije Promocija plus.

U istraživanju koje je objavio RTL, HDZ “uvjerljivo najbolje” stoji, s potporom 32,9 ispitanika. SDP je dvostruko lošiji, s 18,1 posto. Možemo! za SDP-om zaostaje za sedam postotaka, i podržava ih 11 posto ispitanika; prestigli su Domovinski pokret, koji ima 8,6 posto potpore. Slijedi Most s 8,3, a Stranka s imenom i prezimenom pala je na 2,6 posto.

Najpopularniji političar je Andrej Plenković s 24,6 posto potpore, što je porast od pet postotaka u odnosu na lipanj. Zoran Milanović isto je toliko izgubio, pa je s 15,3 pao na 11,3 sada, ali je i dalje drugi po popularnosti. Slijedi ga ministar financija Zdravko Marić s 4,5 posto i ministar zdravstva Vili Beroš s 4,3 posto. Odmah iza Beroša, s 4,2 posto potpore je Tomislav Tomašević, a slijede Dalija Orešković, pa iza nje Miroslav Škoro, objavio je RTL.

Istraživanje je provela agencija Promocija plus 1. do 4. kolovoza 2020. telefonski na uzorku od 1300 punoljetnih građana.

Komentiraj