CRNOJA “Svim ovime se želi omalovažiti i Ministarstvo hrvatskih branitelja i Domoljubna koalicija i Most”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Ministar branitelja Mijo Crnoja gostovao je večeras u Dnevniku HRT-a, gdje je komentirao medijske napise i afere.

Crnoja je od Grada Samobora dobio zemljište, a 2010. godine je potpisao ugovor kojim se obvezuje da će u roku od tri godine na njemu sagraditi kuću. HRT je danas objavio ove dokumente, a iz Samobora su na njihov upit odgovorili da će ‘poduzeti sve zakonom propisane mjere’. Crnoja kaže kako ima sudsko rješenje Općinskog suda u Samoboru, kojim je odbačen rok od tri godine za gradnju kuće u Samoboru te produžen za 10 godina.

“To rješenje govori da sam ja vlasnik tog zemljišta 1/1. U fazi sam ishođenja dokumentacije za građevinsku dozvolu. Od gradnje kuće nisam odustao, tu namjeravam i hoću izgraditi obiteljsku kuću”, rekao je Crnoja u Dnevniku HRT-a.

Na pitanje zašto je onda prijavljen na toj adresi ako na njoj ne živi i izbjegava li plaćanje poreza u Zagrebu, Crnoja kaže kako su to insinuacije i otvoren napad na njega i novu Vladu. “Želim biti na toj adresi zbog dokumentacije vezane za gradnju kuće, da mi bude lakše rješavati papirologiju. Spreman sam u potpunosti namiriti dug prema gradu Zagrebu”, poručio je.

“Zar vi mislite da sam ja, koji sam hrvatski branitelj, koji je bio spreman dati glavu za Republiku Hrvatsku, da državi izbjegavam plaćati porez od 140 kuna mjesečno? Nije mi to bila namjera”, kaže Crnoja za Novu Tv.

Osvrnuo se i na optužbe da je nasilnik, kazavši da ima presudu u kojoj soji da je optužba odbijena. “Proveo sam određeno vrijeme u Remetincu, no šteta mi je nadoknađena zbog neutemeljenog uhićenja”, kaže.

Za Dnevnik Nove TV Crnoja je rekao da je u Remetincu završio zbog jedne tučnjave. Navodi kako je riječ o fizičkom obračunu gdje je on, kao službena osoba, bio napadnut od strane drugog vozača. Dodaje da je zadobio tjelesne ozljede, te kako u presudi stoji da se opužba protiv njega u potpunosti odbacuje. U Rješenju mu se, dodaje, odobrava naknada štete u iznosu od 800 kuna.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku na mjesto ministra branitelja, Crnoja poručuje kako je spreman na sve što nadležni od njega zatraže. “Svim ovime se želi omalovažiti i Ministarstvo hrvatskih branitelja i Domoljubna koalicija i Most”, zaključio je.

Na pitanje što misli o priopćenju MOST-a u kojem navode da će, ukoliko se optužbe pokažu točne, tražiti njegovu smjenu, kazao je kako je to apsurd. Poručuje da ako zbog jednog medijskog članka ministar treba odstupiti, onda je upitna i suradnja s MOST-om. “Nadam se da će i oni te izjave promijeniti i da ćemo nastaviti s radom. Imamo puno posla”, dodaje.

Komentiraj