EPA/BORIS PEJOVIC

CRNOGORSKI TUŽITELJ ‘Ruski nacionalisti pokušali srušiti vlast, planirali atentat na Đukanovića’

Posebni državni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić u nedjelju je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao da postoji osnovana sumnja da je u pokušaju nasilnog rušenja vlasti u toj zemlji sudjelovala jedna politička struktura iz Crne Gore te da je “jedna osoba iz te strukture preuzela upravljanje čitavom strukturom – političarima, teroristima i građanima te organizirana nasilni ulazak u Skupštinu”, pišu u nedjelju Novosti.

Sigurnosne službe, kazao je, otkrile su kako je na području Crne Gore, Rusije i Srbije oformljena kriminalna organizacija kojoj je cilj bio izvesti teroristički napad. “Organizatori kriminalne grupe, a to su bili nacionalisti iz Rusije, kao početnu maksimu uzeli su da se vlast u Crnoj Gori na čelu s Milom Đukanovićem ne može promijeniti na izborima i da je treba nasilno srušiti. Formirali su kriminalnu organizaciju radi provedbe terorističkog akta koji su planirali izvesti 16. listopada u 23 sata”, rekao je Katnić.

Dodao je da su dvije osobe iz nacionalističkih struktura Rusije pozvale treću osobu, koja je osumnjičena u tom predmetu, te mu iznijeli plan. Od njega su, nastavlja, tražuili da plan provede uz sudjelovanje većeg broja ljudi koji bi imali točno određene zadatke u izvršenju tog terorističkog čina.

“Plan je bio da se nakon izbora u 23 sata kriminalci infiltriraju među građane i da nakon što političari izađu na pozornicu, svi uđu u Skupštinu i tamo se zadrže najmanje 48 sati. Bili su angažirani i naoružani napadači koji bi izvršili atentat na Milu Đukanovića”, izjavio je Katnić.

Komentiraj