CRNADAK “Što je sljedeći potez Hrvatske? Da stavi vojsku na granicu i proglasi mobilizaciju?”

HINA / Tamino PETELINŠEK / STA

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u četvrtak je okarakterizitrao nerazumim i antieuropskim blokade granica među državama regije i posebice kritizirao Hrvatsku.

“Ne razumijem kuda ide Hrvatska. Ovo što radi je krajnje antieuropski i anticivilizacijski. Razumijem da je u tijeku kampanja u Hrvatskoj ali da nekom ovako sumanute ideje mogu padati na pamet, ne mogu da razumijem”, izjavio je Crnadak novinarima u Bijeljini gdje je tijekom dana boravio na gospodarskom sajmu.

Ne birajući riječi šef bosanskohercegovačke diplomacije svu je odgovornost za trenutačno stanje prebacio na Hrvatsku.

 

  • “Što je sljedeći potez Hrvatske? Da stavi vojsku na granicu i proglasi mobilizaciju?”, kazao je Crnadak.

 

Apelirao je da se što prije nađe razumno rješenje kako bi se izašlo iz stanja u kojemu svi trpe štetu.

I predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u četvrtak je ponovo komentirao blokadu granica uz ocjenu kako će od toga štetu imati i Hrvatska i Srbija ali i gospodarstvo u BiH.

“Naši privrednici gube dane čekajući da se nešto riješi”, kazao je Dodik pozvavši na brzo rješavanje problema.

Dodik je također izrazio krajnje rezervirano stajalište prema mogućem prihvatu izbjeglica u BiH.

Poručio je kako oni mogu doći u tu zemlju no pod uvjetom da se u njoj ne zadržavaju i da što prije nastave put ka zapadnoeuropskim državama.

“Naši fondovi nisu toliko bogati kao neki u zapadnoj Europi da bi mogli održavati stotine ili desetke tisuća ljudi”, rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Po njegovu sudu boravak velikog broja migranata u BiH mogao bi ozbiljno destabilizirati i socijalno i političko stanje u toj zemlji.

Komentiraj