CRNA NOĆ NA CESTAMA: Na autocesti kod Kutine poginule majka i kćer, poginuo i vozač kamiona na A1

 

U teškoj prometnoj što se u noći s utorka na srijedu, nešto prije ponoći, dogodila na autocesti A3 kod Kutine, smrtno su stradale 33-godišnja i 15-godišnja kćer iz Slavonskog Broda, doznaje se u nakon dovršenog očevida.

Majka je vozila automobil, u kojem je kćer bila putnica, iz pravca Zagreba prema Slavonskom Brodu.

Po riječima zamjenika županijskog državnog odvjetnika iz Siska Stipe Vrdoljaka, koji je obavio očevid, majka je zbog izvanrednih okolnosti bila prisiljena zaustaviti automobil na zaustavnom traku, a na njega je iznenada naletjelo drugo vozilo. Od siline udarca vozačica i putnica su preminule na mjestu nesreće.

Zbog očevida, promet je na južnom traku autoceste između Popovače i Kutine bio obustavljen od 2 do 6 sati, a odvijao se zaobilazno starom cestom.

Na istoj autocesti u utorak se kod Velike Ludine također dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, a devetogodišnjak je zadobio ozljede opasne po život. Do nesreće je došlo kada je njemački državljanin izgubio nadzor nad vozilom koje je udarilo najprije u središnju, a zatim i desnu zaštitnu ogradu, a potom u kotač kamiona s prilkolicom.

Svi putnici osobnog vozila prevezini su vozilom Hitne medicinke pomoći u Klinički bolnički centar Rebro u Zagrebu, gdje im je pružena pomoć, a protiv vozača je podnesena kaznena prijava.

U prometnoj nesreći na autocesti A1 kod tunela Brezik u srijedu rano ujutro poginuo je vozač kamiona, izvijestila je ličko-senjska policija.

U nesreći su sudjelovala dva teretna vozila, a kako navodi policija, vozač jednog od njih je poginuo pri udaru kamiona u prikolicu drugog kamiona.

Uzrok i okolnosti nesreće utvrđuju se očevidom, a promet na A1 u smjeru Zagreba od 6 šest sati jutros preusmjeren je od čvora Perušić do čvora Otočac.

Komentiraj