FaH

CRNA GORA: Produžen pritvor Dikiću i njegovoj skupini optuženoj za terorizam

Bivšem šefu srpske žandarmerije Bratislavu Dikiću i njegovoj skupini, osumnjičenima za osnivanje kriminalne organizacije i pokušaj izvođenja terorističkih napada na izborni dan u Crnoj Gori, produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Tu odluku je, kako u srijedu javlja Televizija Crne Gore, donijelo nadležno sudsko vijeće u Podgorici.
Dikić je osumnjičen da je sa, također građaninom Srbije, Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe, koja je 16. listopada, tijekom parlamentarnih izbora, pripremala terorističke napade na crnogorske institucije, ubijanje civila, uhićenje i likvidaciju premijera Mila Đukanovića.
Iz tužiteljstva je ranije priopćeno da su Dikić i Sinđelić početkom listopada u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.
Dikić se trenutno nalazi na odjelu za otorinolaringologiju u općoj bolnici “Danilo I” u Cetinju zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Njegov odvijetnik Milan Petrović je kazao da Dikić boluje od karcinoma jezika i grla i dodao da će ga uskoro posjetiti liječnici koji su ga operirali i liječili u Srbiji.
Dikića, podsjetimo, crnogorsko Tužiteljstvo tereti da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala teroristički napad u Crnoj Gori u noći 16. listopada nakon zatvaranja biračkih mjesta.
Dikićev odvjetnik Petrović demantirao je pisanje pojedinih medija da je njegov klijent pokušao samoubojstvo.
Specijalno državno tužiteljstvo najavilo je kako bi uskoro trebalo proširiti istragu na više crnogorskih državljana, ali i na dvojicu Rusa, za koje se osnovano sumnja da su bili glavni organizatori pripreme terorističkog napada u Crnoj Gori.

Komentiraj