Crkva se ogradila od svećenika koji je prizivao vješala za Beroša

Katolička crkva ogradila se od svećenika koji je na prosvjedu pred Kliničkim bolničkim centrom Rebro u ponedjeljak vikao na ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Na upit javnosti, izjavljujem da Hrvatska pokrajina Družbe Isusove nije ovlastila patera Zdravka Kneževića, svoga člana, da sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro dana 4. listopada 2021. godine”, priopćio je provincijal Dalibor Renić.

“Iako je on sam naveo da sudjeluje kao privatna osoba, svejedno moram reći da se Provincija ograđuje od njegovih izjava u toj prigodi, od kojih su neke – prema prenošenju medija – bile sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile. Smatram da zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju naše povjerenje i potporu u nastojanjima da se u ovoj pandemijskoj krizi građanima pruži najbolja zdravstvena zaštita i skrb”, stoji u priopćenju koje je prenio N1.

Svećenik Zdravko Knežević vikao je na ministra na prosvjedu, a portal Index je objavio kako je izjavio da je “pandemija izmišljena”.

24.sata prenijela su da je vikao i ovo: “Hitlerovi suradnici završili su na vješalima. Izdaja, izdaja! Judine škude!”

 

Burno na Rebru zbog covid potvrda, Beroš dočekan zvižducima, intervenirala i policija

Komentiraj