Crikvenička policija uhitila tri krijumčara migranata

Crikvenička policija uhitila je trojicu hrvatskih državljana pod sumnjom da su krijumčarili migrante, objavila je Primorsko-goranska policijska uprava.

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenice, u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 40, 41 i 42 godine, zbog sumnje da su organizirano i protuzakonito prevozili više stranih državljana te im iz koristoljublja omogućili nedozvoljeno kretanje, s namjerom ilegalnog izlaska iz Republike Hrvatske, priopćeno je.

“Naime, jučer je u Novom Vinodolskom u 9.05 sati, 42-godišnjak upravljajući teretnim vozilom, marke Volkswagen, bjelovarskih registracijskih oznaka, izazvao prometnu nesreću namjerno udarivši u vozilo MUP-a. Navedeni se oglušivao na znakove policijskih službenika, odbijao se zaustaviti te pokušao pobjeći, a iz razloga što je u teretnom vozilu prevozio više stranih državljana.
Policijski službenici su prethodno zaustavili i uhitili 40-godišnjaka kod Ravne Gore, a 41–godišnjaka na DC-8 kod Novog Vinodolskog također u teretnom vozilu, marke Opel, bjelovarskih registarskih oznaka, u kojemu je prevozio više stranih državljana”, stoji u priopćenju.

Utvrđeno da su se navedeni organizirali kako bi za novac prevezli više stranih državljana. Svi su osumnjičenici kazneno prijavljeni i predani pritvorskom nadzorniku, a 42-godišnji osumnjičenik “prijavljen je i za kaznena djela prisila prema službenoj osobi u pokušaju te oštećenje tuđe stvari, dok je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga”, stoji u priopćenju Primorsko-goranske policijske uprave.

Komentiraj