Čovjeka koji je autom udario dječake pa pobjegao puštaju na slobodu

Muškarac koji je u prije dva dana u Koprivnici automobilom naletio na dvojicu dječaka i pobjegao s mjesta nesreće biti će bušten na slobodu. Podravski doznaje kako mu je određena mjera opreza, no moći će ići svojoj kući, a vozačka će mu dozvola biti uzeta. Također, potvrđeno je kako je priznao da je on vozio i skrivio nesreću.

Portal doznaje da je Đuro Koren, osoba koja se tereti da je u srijedu oko 18.45 između Koprivničkog Ivanca i Goričkog naletjela na dvojicu dječaka u biciklima i pobjegla bez da im pomogne, izveo pravi šou pred tužiteljima. Navodno je najprije tražio branitelja i dobio ga, pa se s njim posvađao, da bi se zatim odlučio braniti sam.

“Obilazio sam djecu, vozio sam auto…”, između ostalog je rekao, te uglavnom dodavao “Ne sjećam se…”.

77-godišnjaka je policija uhitila u srijedu oko ponoći, pet sati nakon nesreće u kojoj je jedan 9-godišnjak dobio po život opasne ozljede, a drugi je prošao neozlijeđen. Njih je vozač VW pola ostavio da leže pored ceste i pobjegao.

Devetogodišnjak je jučer popodne podvrgnut višesatnoj operaciji neurokirurga u Klaićevoj kako bi mu sanirali hematom na mozgu. Sad je na promatranju i respiratoru, stanje mu je stabilno, ali i dalje opasno.

Komentiraj