Čovjek koji je Trnje spasio od poplave u četvrtak izlazi pred sud

Tihomir Blagus, stanovnik zagrebačkog Trnja koji je krajem srpnja sa susjedom provalio u prostor Hrvatskih voda i podigao ustavu da spasi susjedstvo od poplave, u četvrtak će pred Prekršajni sud, jer je prijavljen za remećenje javnog reda i mira te za omalovažavanje i vrijeđanje službene osobe, jer se dan nakon događaja porječkao s policajcima, objavila su 24sata.hr.

Za svako od tih djela može dobiti do trideset dana zatvora, ili kaznu od dvjesto do osamsto kuna.

“Nije mi nimalo svejedno. U životu nisam bio pozvan pred suca i nikada nisam bio u toj situaciji jer nisam nikada bio ni prekršajno gonjen. Malo se i bojim kako će sve proći iako sam uvjeren da nisam kriv”, kazao je Blagus za 24sata.hr.

Njega i susjeda Domagoja Vorbergera, koji su provalili u ustavu Hrvatskih voda, mediji su proglasili herojima koji su od poplave spasili Trnje.

Spasio Trnje od poplave i čistio cijelu noć, ali sutradan ga priveli, držali do noći i zaprijetili mu sudom

 

Ali, Hrvatske vode, u čiji su prostor njih dvojica provalili jer je bio zaključan a nitko se nije odazivao na telefon, prijavile su policiji neovlašteni ulazak u njihov objekt, pa su policajci sutra izašli na očevid. Blagus je došao onamo i snimao ih. Policajac mu je naložio da to ne smije i uzeo mu mobitel, Blagus se pobunio i vikao da mu vrate mobitel. Srušili su ga na pod, stavili nogu na vrat, lisice i odveli u pritvor. Nije u njemu prenoćio tek zbog pritiska javnosti.

IZBIO MU MOBITEL: Snimke opovrgavaju da je Tihomir Blagus napao policiju, bilo je obrnuto

Blagus je prijavljen i za kazneno djelo neovlaštenog upada u tuđi prostor, kazneno djelo za koje može dobiti i do godinu dana zatvora. Za tu prijavu još nije dobio poziv niti zna u kojoj je fazi.

“Opet bismo napravili isto da spasimo kvart. A što se tiče policajaca, osjećao sam se poniženo i postupali su kao da sam najgori kriminalac. Mi smo stvarno bili iscrpljeni nakon neprospavane noći i nakon što smo izbacivali vodu iz kuća. Bila je to stresna situacija i živci su nam zaista svima bili na rubu”, kazao je Blagus za 24sata.hr.

TIHOMIR BLAGUS: “Ogorčeni smo”

Blagus je iz svoje kuće morao baciti sav namještaj, jer je promočio zbog vode koja mu je poplavila kuću. U zadnjih mjesec dana je s prijateljima skinuo i laminate i pločice i postavili su nove. Sreća je da je njegov poslodavac, lanac namještaja Emmezeta, odlučila pomoći i donirat će mu novi namještaj. Inače ne zna s kojim novcem bi ga kupio.

Blagusa zastupa odvjetnik Pavao Krmpotić koji kaže da će od suda tražiti i pisano obrazloženje za što ga se točno tereti i koje dokaze je policija priložila, kao i rok za pisanu obranu.

“Vjerujemo i da će sud uvažiti čitav kontekst događaja, stresnu situaciju u kojoj je Blagus bio cijelu noć, te u konačnici revolt što mu je policajac bez ikakve zakonske osnove oduzeo mobitel”, kazao je Krmpotić.

 

Komentiraj