Čovjek koji je prvi ukazao na malverzacije u slučaju Fimi medije: “Moj mali kotačić pomogao je zatvoriti poglavlje 23”

Bivši član Uprave Croatia Osiguranja Damir Mihanović prvi je 2010. godine izašao u javnost s pričom o malverzacijama u slučaju Fimi medije. Presudu HDZ-u je, kaže, doživio prilično ravnodušno, jer se radi o velikom vremenskom odmaku od 11 godina.

“Drago mi je da je pravda zadovoljena. To treba gledati s kontekstom 2010. godine, kad premijerka Jadranka Kosor omogućava institucijama da rade svoj posao. Ja, koji sam odbijao suradnju s Fimi medijom nalazio sam se pod telefonskim prijetnjama”, rekao je Mihanović za N1.

Istaknuo je da je okidač da javno istupi bio kad je u poštanskom sandučiću dobio naslovnicu novina, na kojoj je pisalo ime njegove starije kćeri uz naslov “Ubijena Ivana Hodak”.

“Motiv mi je bio film Mela Gibsona Otmica gdje sam odlučio zaštititi svoju obitelj, i bio sam uporan i zato mi je drago da je presuda donesena, ali treba čestitati i Jadranki Kosor, koja je omogućila institucijama da rade svoj posao, kao i Mladenu Bajiću, koji je ikona DORH-a, i danas Andreju Plenkoviću, koji kaže da priznaju kaznu, ali da ne može prihvatiti osobnu odgovornost jer, na koncu, što on ima s time”, rekao je Mihanović, dodavši da je Hrvatska danas zrela zemlja.

Plenković: “HDZ poštuje i prihvaća presudu”

“Ja sam apsolutno svjestan da je i moj mali kotačić pomogao da se zatvori poglavlje 23 i da je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Zamislite da se Hrvatska s današnjim problemima i pandemijom nosi kao zemlja koja nije članica Unije”, rekao je Mihanović, dodavši da smatra da su i političari danas daleko odgovorniji, nego što su bili prije 11 godina.

O posljedicama koje je po njegov život imao cijeli postupak nije želio govoriti. “Nema potrebe na današnji se dan žaliti. Gledamo rezultate, rezultati su dobri i hrvatskoj je pravosuđe pokazalo da može funkcionirati potpuno neovisno”, rekao je Mihanović.

Cijeli postupak mu je značajno utjecao na karijeru pa je danas profesor, a radi i kao konzultant isključivo sa stranim kompanijama. “Da, Hrvatska je ugodna za živjeti, teška je za živjeti, ali je i lijepa za živjeti”, rekao je Mihanović za N1.

Butković: “Nije slučajno da je Vrhovni sud jučer objavio presudu u slučaju Fimi media”

Komentiraj