“COVID POPULARNOST”: Beroš 49%, Markotić 32%, Milanović 9%… Plenković i Božinović po 2%

Istraživanje stavova o rukovođenju krizom i utjecaju krize izazvane koronavirusom na društvo provela je Agencija MASMI, javlja N1.

U krizi zbog COVID-19 virusa gotovo polovica ispitanika, njih 49%, reklo je da najviše vjeruju ministru zdravstva, Viliju Berošu. 32% ispitanika kazalo je kako je osoba kojoj daju svoje najveće povjerenje Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević”.

Iza nje je predsjednik Zoran Milanović s 9%, potom Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s 6%, Davor Božinović, Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade je osoba kojoj najviše vjeruje 2% ispitanika, a isto toliko povjerenja zavrijedio je i Andrej Plenković, predsjednik Vlade. Poslijednji je na toj listi Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, kojeg je izdvojio 1% ispitanika.

Da su odluke koje Vlada donosi u borbi protiv COVID-19 virusa dovoljne i pravovremene smatra smatra 69% ispitanika, dok njih 10 posto nije zadovoljno kako su se odluke donosile i smatra da su bile zakašnjele.

Poteze oporbe u borbi protiv COVID-19 virusa korisnim i konstruktivnim smata 35 % ispitanika, a da su beskorisne i nekonstruktivne reklo je njih 29%, dok preostalih 36% nije moglo odlučiti kako doživljava poteze oporbe.

A se predsjednik Republike Zorana Milanovića dovoljno angažirao u COVID-19 krizi, kao i da se ponašao primjereno u skladu s ovlastima smatra 38% pispitanika, a 29% ispitanika je od predsjednika očekivalo veći angažman.

Komentiraj