Covid kontrolori: Potvrde medicinskog osoblja pregledavat će glavne sestre

Svi zaposleni u zdravstvenom sustavu, kao i oni koji nisu zaposlenici bolnice ali rade unutar bolnice, te zaposlenici u domovima za starije i nemoćne za deset dana na posao će moći isključivo uz predočenje covid digitalne potvrde.

Valjanost covid potvrda i testova zdravstvenog osoblja u bolnicama utvrđivat će se na ulazima pojedinog odjela, a glavne sestre bit će kontrolori, piše u utorak Jutarnji list.

Još uvijek su otvorena pitanja kako će izgledati organizacija testiranja i na koji način će se penalizirati oni koji odbiju testiranje. Jutarnji iz zagrebačkih bolnica doznaje da imaju punktove za testiranja, a samih testova imaju dovoljno.

Bolnice su spremne što se tiče unutarnje organizacije, no još uvijek nisu dobile upute nadležnih što učiniti sa zaposlenicima bez covid-potvrde ako odbiju testiranje. Kada će dokument biti spreman još nije poznato, iako bi trebao stupiti na snagu za deset dana.

Ministarstvo zdravstva još uvijek nije usuglasilo moguće kazne. Zasad je potvrđeno da otkaz neće biti među njima. U susjednim zemljama takvi se zaposlenici suspendiraju te za dane suspenzije ne primaju plaću.

Komentiraj