Courteney Cox, Monica iz ‘Prijatelja’, bila je i cheerleadersica. Danas ima 57 godina

Američka glumica i bivša manekenka Courteney Cox rođena je 15. lipnja 1964. Publika je najviše pamti kao Monicu Geller iz serije Prijatelji.

Courteney je rođena u bogatoj obitelji. Njen otac Richard Lewis Cox bio je građevinski poduzetnik, dok je njena majka Courteney Copeland bila domaćica. Osim troje rođenih braće i sestara, Courteney ima i devetoro polubraće i polusestara. U srednjoj školi bila je cheerleadersica i aktivno se bavila tenisom i plivanjem.

Svoju prvu ulogu na televiziji ostvarila je 1984. godine, epizodnom ulogom u jednoj sapunici. Iste godine, izabrana je da se pojavi u spotu Brucea Springsteena za pjesmu ‘Dancing in the Dark’, a ostala je upamćena kao prva osoba koja je na nekoj američkoj televiziji izgovorila riječ menstruacija, i to u reklami za tampone.

Ulogu koja će joj zauvijek promjeniti život, Courteney dobija 1994. godine. Producenti televizijske serije ‘Prijatelji’, komedije situacije koja govori o životu šestoro mladih Njujorčana, pozvali su je na audiciju za ulogu razmažene Rachel Green, ali ih je ona uvjerila da joj uloga pedantne Monice Geller bolje pristaje. Kada je serija iste godine počela s emitiranjem, Courteney Cox je bila najpoznatija od svih šestoro glavnih glumaca. Popularnost joj je naglo rasla, a časopis People ju je 1995. godine svrstao među 50 najljepših ljudi svijeta.

Komentiraj