EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

ĆOSIĆ SE SJETIO POLLA “Neka sada Englezi budu pošteni”

Bivši engleski nogometni sudac Graham Poll nakon utakmica osmine finala između Rusije i Španjolske te Hrvatske i Danske poručio je kako je 15 od 19 jedanaesteraca u raspucavanju bilo – neregularno. Pravilo, naime, govori da vratar ne smije izaći sa crte prije kontakta igrača i lopte.

Prema Pollu, najviše su ‘griješili’ Danijel Subašić i Kasper Schmeichel, ali zanimljivo je da je engleski vratar Jordan Pickford jedini jedanaesterac na sinoćnjoj utakmiic obranio – baš kada nije poštivao to pravilo. “Jasno se vidi da je prekršio pravilo. Izašao je s crte najmanje dva-tri koraka. I sudac je to vidio. Međutim, nemojmo kritizirati Pickforda, to pravilo ne bi ni trebalo postojati”, izjavio je bivši irski nogometaš Eamon Dunphy.

Poll se, za sada, ne javlja. Danije Subašić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare upitan o Pollovim opaskama, te rekao:” Tko mi to priča, on je jednom igraču na istoj utakmici pokazao tri žuta kartona”.

Polla se sjetio komentator HRT-a Drago Ćosić, koji je u jučerašnjem prijenosu poručio: “Nek sada Englezi naprave analizu, pa nek budu pošteni, a ne da optužuju Subašića”.

Komentiraj