Ćorušić potvrdio da je bilo problema s isplatom pune plaće za 44 zaposlenika u KBC-u Zagreb

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, potvrdio je, gostujući u srijedu na N1, da je u najvećoj zagrebačkoj bolnici bilo određenih problema s isplatom plaća. Time je zapravo potvrdio ono što je Nacional.hr pisao u ponedjeljak, iako je istovremeno pokušao umanjiti značaj tog problema optužujući  “jedan tjednik”, misleći pritom na Nacional.hr, da je objavio “fake news”.

“Tu se radilo o jednom nesporazumu i žao mi je da je jedan ugledni tjednik na svojim mrežnim stranicma objavio takvu informaciju. To je ‘fake news’. KBC Zagreb ima 5982 uposlenika. Njima 5946 plaća je isplaćena u punom iznosu. Radilo se o 44 uposlenika čiji predstojnici zavoda nisu na vrijeme evidentirali njihov prekovremeni rad, tako da im nismo to mogli isplatiti. Taj dio zaostalih plaća, njima 44, isplaćen je danas”, objasnio je Ćorušić. Dodao je i da je preostalih 44 plaće dobilo u srijedu jer su “predstojnici dva zavoda probili rok za predaju evidencijskih listića s prekovremenima”.

Dakle, nesporazum u bolničkom sustavu  i činjenica da 44 zaposlena nisu u ponedjeljak primila punu plaću, za ravnatelja je lažna vijest iako je bilo točno da postoje problemi s isplatom plaća. Za Nacional.hr  potvrdila je to i Gordana Miškulin, sindikalna povjerenica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara u KBC-u Zagreb. Ona je nakon objave portala Nacional.hr dobila od uprave bolnice objašnjenje da je redovnu plaću primila većina djelatnika KBC-a, uz izuzetak 44 radnika – liječnika i inženjera koji nisu dobili punu plaću.

“Obrazloženje je da evidentičar s njihove Klinike nije unio prekovremene sate i da to nema veze s računovodstvom niti s upravom bolnice”, potvrdila je Miškulin za Nacional.hr . Uz to, iz više izvora iz bolnice istoga je dana potvrđeno za Nacional.hr da je objava vijesti o problemima s plaćama na Rebru ubrzala isplatu  i da su većini “sjele” na račune oko 15 sati.

 

 

Komentiraj