Cortina – super G (m): Pobjednički povratak Marca Odermatta

Marco Odermatt je u subotu stigao do svoje 18. pobjede u karijeri, a sedme u ovoj sezoni, ostvarivši najbolji rezultat u superveleslalomu za Svjetski kup u talijankoj Cortini d’Ampezzo, koja je uskočila kao zamjenski domaćin umjesto njemačkog Garmisch-Partenkirchena.

Bio je to Odermattov povratak na stazu nakon što je propustio drugi od dva spusta u Kitzbuehelu te noćni veleslalom u Schladmingu, zbog lakše ozljede koljena koju je zaradio prije osam dana, u prvom od dva spusta na legendarnom Streiffu. Odermatt se po broju pobjeda u ovoj sezoni izjednačio s Norvežaninom Aleksanderom Aamodtom Kildeom, koji je za 25-godišnjim Šicarcem zaostao za 35 stotinki, što mu je u prvom od dva predviđena superveleslaloma u Cortini donijelo drugo mjesto.

Domaće navijače je razveselio Mattia Casse koji je doskijao do svog drugog pobjedničkog postolja u karijeri i najboljeg rezultata u superveleslalomu, a za pobjednikom je zaostao za 49 stotinki. Odermatt je sa 440 bodova vodeći u redoslijedu supervelelslaloma u Svjetskom kupu, a 48 bodova manje ima Kilde. U ukupnom redoslijedu Odermatt je došao do 1286 bodova, dok Kilde tu zaostaje 213 bodova.

U nedjelju je u Cortini d’Ampezzo na rasporedu još jedan superveleslalom

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]