Ćorićeva zadnja manipulacija u obrani premijera. Što je bivši ministar prešutio?

Bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u svojoj je sinoćnjoj izjavi manipulirao rekavši da premijer Andrej Plenković nije naredio zatvaranje sisačke rafinerije.

Naime, Nacional je u svom tekstu povodom kojeg će se danas održati sjednica Antikorupcijskog vijeća vrlo precizno napisao da je premijer Plenković naredio potpisivanje memoranduma kojim se omogućilo zatvaranje rafinerije i izvoz nafte u Mađarsku.

Otkad je sazvana sjednica na kojoj se treba pojaviti Dragan Kovačević, izravni svjedok tajnog sastanka u Vladi na kojem je premijer to naredio, u vrhu HDZ-a nastala je panika te su na sve moguće načine pokušavali stopirati održavanje sjednice, do te mjere da se čak raspravljalo treba li se Draganu Kovačeviću dopustiti ulazak u Sabor.

U najnovijem pokušaju da obrani premijera i obezvrijedi pisanje Nacionala Ćorić je otišao i korak dalje. Međutim, ni Ćorić ni premijer nisu rekli da se sporni tajni sastanak u Vladi nije dogodio niti su precizirali je li Plenković naredio potpisivanje memoranduma ili ne.

Nemojmo zaboraviti ni činjenicu da je Ćorić u međuvremenu ‘nagrađen’ pozicijom viceguvernera HNB-a, za sve svoje ‘zasluge’.

Podsjetimo, Nacional je u svom novom broju najavio da će se od četvero pozvanih na javno saslušanje odazvati bivši šef Janafa Dragan Kovačević koji bi trebao govoriti o tajnom sastanku u Vladi na kojem je Andrej Plenković navodno dao nalog za potpisivanje memoranduma čija je posljedica bila zatvaranje sisačke rafinerije.

Naime, kako je Nacional objavio, Kovačević je uz premijera Andreja Plenkovića, bivšeg ministra Tomislava Ćorića i bivšu zamjenicu predstojnika Ureda premijera Tenu Mišetić, jedan od svjedoka koji su prisustvovali tom sastanku koji je povod za javno saslušanje 6. listopada. Kao šef Janafa usprotivio se i izbjegao potpisati sporni memorandum o izvozu hrvatske nafte na preradu u MOL-ove rafinerije, koji je bio preduvjet za zatvaranje sisačke rafinerije.

EKSKLUZIVNO: Dragan Kovačević progovorit će što zna o tajnom sastanku u Vladi na kojem je Plenković naredio Ćoriću zatvaranje sisačke rafinerije

Komentiraj