Patrik Macek/PIXSELL

Ćorić: Za provalu u sjedište kriminalističke policije krivi svi vladajući, od Oreškovića do Orepića

Glavni tajnik HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) Pero Ćorić rekao je u utorak da su za provalu u sjedište zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici krivi svi vladajući od premijera Tihomira Oreškovića do ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića jer su, zbog sporosti u kadroviranju, u policiji predugo ostavili stare i nesposobne kadrove.

“Po ovoj pljački u policiji treba nositi naziv idući broj Alan Forda. Za takvo što smo krivi svi mi vladajući – od premijera Tihomira Oreškovića do ministra unutarnjih poslova  Vlahe Orepića.  Predugo smo ostavili stare i nesposobne kadrove, a naša sporost i tromost u kadroviranju dala im je krila da ‘pometu tavane’ i uhljebe još stotine svojih istomišljenika. To i čine svakodnevnim upošljavanjima od bolnice u Slavonskom Brodu do Nacionalnog parka Krka”, kazao je Ćorić Hini komentirajući pljačku u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije.

Podsjetio je i da je on,  kao predsjednik upravnih vijeća, gradio domove starih i nemoćnih u Vukovaru, Nuštru i Iloku, a trećesječanska Vlada Ivice Račana ga je zajedno s ostalima s desnice “u znak zahvalnosti smijenila u prvom naletu”.

U provali u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici je, prema neslužbenim navodima, ukradeno oko dva kilograma zlata i 280 tisuća eura.

Ravnateljstvo policije u ponedjeljak poslijepodne priopćilo je da provodi očevid i kriminalističko istraživanje zbog ‘provale u službene prostorije PU zagrebačke tijelom noći s 3. na 4. travnja’.

Nacionalni sindikat policije MUP-a u ponedjeljak je zbog te krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije u dopisu ministru Vlahi Orepiću zatražio odgovornost i smjenu ravnatelja policije te načelnika zagrebačke policije, tvrdeći da su ukradene vrijednosti prije dva mjeseca oduzete jednom građaninu i da zbog propusta nisu bile zbrinute na odgovarajući način.

Komentiraj