ĆORIĆ PORAŽEN 2. KOLU Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika na ATP turniru Masters 1000 serije u Miamiju

[quote_box_center]

  • Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika na ATP turniru Masters 1000 serije u Miamiju
  • Belgijac David Goffin sa 6-0, 6-4 za 69 minuta u 2. kolu nadigrao je Bornu Ćorića

[/quote_box_center]

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika na ATP turniru Masters 1000 serije u Miamiju nakon što je Belgijac David Goffin sa 6-0, 6-4 za 69 minuta u 2. kolu nadigrao Bornu Ćorića.

Borna Ćorić završio put u 2. kolu u Miamiju
Borna Ćorić završio put u 2. kolu u Miamiju

Baš kao i u dvoboju s Austrijancem Haider-Maurerom u 1. kolu, 18-godišnji Zagrepčanin loše je počeo i izgubio prvih šest gemova za 26 minuta. Nešto snažniji otpor 20. tenisaču svijeta Ćorić je pružio u drugom setu, ali nije uspio vratiti break iz trećeg gema, jer do prilike za oduzimanje servisa nije ni stigao.

Drugi dvoboj Čorića i Goffina

Ćorić je uspio osvojiti svega devet poena na reternu, a u njegovu je korist završilo samo 31 % izmjena (9/29) kad je morao posegnuti za drugim servisom. Belgijski tenisač je stvorio čak 13 prilika za break i iskoristio četiri.

Bio je to drugi dvoboj Ćorića i Goffina i druga pobjeda belgijskog tenisača koji je bolji bio i prošle godine u Baselu, u prvom polufinalu hrvatskog Davis Cup reprezentativca na ATP turnirima.

U subotu na turniru u Miamiju nije bilo velikih iznenađenja, a prvi put je na teren izašao branitelj naslova i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Trebala su mu tri seta za pobjedu nad Slovakom Martinom Kližanom, ali je u dva seta koja je osvojio suparniku prepustio samo jedan gem za konačnih 6-0, 5-7, 6-1.

Komentiraj

Source:V.T./Hina