Ćorić: “Pogođenima ćemo kompenzirati dio fiksnih troškova”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najavio je na RTL-u da će Vlada poduzetnicima pogođenima zatvaranjem kompenzirati dio fiksnih troškova, nastaviti potporu za plaće te uvesti Covid kredite.

“Vlada je svjesna da ovo djelomično zatvaranje do 21. prosinca posebno snažno utječe na određene sektore, posebno ugostiteljstvo”, kazao je Ćorić. “Mi ćemo ići dalje s mjerama od 4000 kuna. Ta mjera je i više nego pogođena od početka korona krize. S druge strane, našim poslodavcima bit će omogućena nova financijska injekcija kroz Covid kredite i oni će krenuti u najskorije vrijeme. S treće strane, ići ćemo u smjeru kompenzacije dijela fiksnih troškova”.

Govoreći o zahtjevu poslodavaca za isplatom dijela prošlogodišnjeg dohotka, kazao je kako je vlada “jasno čula taj zahtjev poslodavaca iz ugostiteljstva”. “No svi oni koji su, na neki način, dodirnuti mjerom zatvaranja ne doprinose na isti način u državni proračun, omjer zaposlenih, njihovih prometa, itd. Naše rješenje će u konačnici biti nešto drugačije”, kazao je ističući da će Vlada na sutrašnjem sastanku poslodavcima predstaviti svoj prijedlog mjera.

Komentiraj