ĆORIĆ: “Ne vidim problem da ministar u Vladi bude iz redova nacionalnih manjina”

 

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u utorak je za N1 televiziju izjavio da nema problem s tim da ministar u Vladi bude netko iz redova nacionalnih manjina.

Ćorić kaže kako je zadovoljan prije svega reziltatom HDZ-a i kako nije vodio personaliziranu kampanju. Istaknuo je i kako se nada da će Zdravko Marić i dalje ostati ministar financija te kako on osobno nije zainteresiran za vođenje tog ministarstva. O Miloradu Pupovcu kao eventualnom ministru iz kvote nacionalnih manjina u Vladi kaže kako je HDZ u našem izbornom programu pokazali jednu širinu.

“Suradnja s nacionalnim manjinama bila je jako dobra. Ne vidim nikakav problem da u hrvatskoj vladi jedan od ministara bude predstavnik nacionalnih manjina. Predsjednik Vlade i novi mandatar bit će taj koji će temeljem buduće strukture Vlade dodijeliti nove uloge u Vladi”, objasnio je.

Kazao je kako će prvih 100 dana Vlade biti posvećeno njihovim naporima da učine ekonomske rezultate u drugom dijelu godine čim boljima. “Vidjet ćemo kako i na koji način će se ova turistička sezona odigrati. Vjerujemo da u narednim tjednima možemo očekivati povećanje broja turista”, pojašnjava Ćorić.

Što se tiče afere oko Ine te afere Vjetroelektrane kaže: “Iz moje osobne pozicije, ne držim da se tu ima što za zamjeriti. Ono što sam učinio po pitanju Ine jest da smo inu iz jednog političkog aspekta pokušali i dijelom uspjeli prebacii u poslovni. Mi smo otvoreni za suradnju sa svim našim tijelima i ja tu nemam što za dodati”.

O tome stoje li još na tome da bi se Ina trebala vratiti u hrvatske ruke, kaže kako je to ispisano i u njihovom izbornom programu te kako će u drugoj polovici sljedećeg mjeseca stići finalno izvješće njihovih konzultanata oko Ine.

Komentiraj