Ćorić: “Ne bih komentirao naslovnicu Nacionala, a moj politički put najviše je vezan uz premijera Plenkovića”

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić komentirao je pisanje Nacionala oko tvrdnji da je Josipa Rimac zaslužna za njegovu karijeru, kao i navode o imovini supruge.

“Ne bih komentirao naslovnicu Nacionala”, kazao je Ćorić i dodao da je “imovina njegove supruge i njegova imovina”.

“Moja politička karijera je općepoznata od 2014. naovamo. Moj politički put u HDZ-u najviše se veže uz gospodina Plenkovića”, kazao je.

Kazao je i to da “još od lipnja zauzima veliki broj stranica” po medijima, te je zaključio da je to “zanimljiva činjenica”.

Ćorić je odgovarao na pitanja novinara i o ekonomiji, u prvom redu o izvoznicima za koje je ministar ustvrdio da je “izvozni sektor onaj koji višestruko pozitivno utječe na hrvatsko gospodarstvo”.

Dodao je da se u Vladi “fokusiraju na one izvrsne i pokušavaju ih dodatno ojačati”.

Rekao je da ne zna detalje Zakona o strancima, kojega je opozicija kritizirala, jer tvrdi da će se njime rušiti plaće radnika u Hrvatskoj.

“U Hrvatskoj imate propisanu minimalnu plaću. Proteklih godina smo imali manjak radne snage. Kontinuirano se bilježio rast plaća unatoč tome što smo imali uvoz stranih radnika. Nitko neće doći raditi za plaću koja mu neće omogućavati bolji život. Plaće u Hrvatskoj kontinuirano rastu, to pokazuje da se rad hrvatskih radnika cijeni”, odgovorio je.

EKSKLUZIVNO: TOMISLAV ĆORIĆ prvi je kojeg za sobom želi povući ogorčena Josipa Rimac

Komentiraj