Čorić: “Najesen je moguća borba za svako radno mjesto”

Jedan od ministara koji ostaju u novoj Vladi je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić koji bi sada trebao postati jedan od najvažnijih ministara. Ako je vjerovati nagađanjima trebao bi postati i ministar gospodarstva s obzirom da bi se ta ministarstva trebala spojiti.

Ponašanje oporbe bez iznenađenja

Kada je riječ o odbijanju oporbe za dolaskom na sastanak jedan na jedan, koji je poželio organizirati Andrej Plenković, umjesto sastanka na kojemu bi se okupile sve parlamentarne snage, Ćorić je za RTL Danas rekao da ga ponašanje oporbe nije iznenadilo:

”Žao nam je, ali nismo iznenađeni. Nažalost, najveći dio oporbe još uvijek očito nije svjestan važnosti trenutka u kojem se nalazimo. Taj razgovor je trebao biti razgovor o trenutnoj dosta kompleksnoj ekonomskoj situaciji i onome što nas čeka na jesen. Međutim, očito da u ovom trenutku u oporbi još nemamo sugovornika za takve teme, očito su glave još uvijek vruće, recimo to tako. Nadamo se da će vrijeme koje dolazi donijeti nešto više ozbiljnosti”.

Najkompleksnija situacija za Hrvatsku od Domovinskog rata

Međutim, kad se sjetimo svih obećanja iz predizborne kampanje – povećanje plaća, smanjenje poreza, nikakvog govora o rezovima unutar državne uprave – mnogi će se pitati kako je to moguće kad smo u tako teškoj situaciji?

‘Borba za radna mjesta bila je tijekom proljeća uspješna, možemo jednako uspješan posao odraditi i na jesen’

Ćorić na to odvraća: ”Pred nama je četverogodišnje razdoblje i mi vjerujemo da ćemo u tom razdoblju, nastojat ćemo, ispuniti ciljeve koje smo si zadali. Međutim, svjesni smo činjenice da je 2020. godina pada gospodarske aktivnosti uslijed lockdowna, ekonomske krize koja je pogodila cijeli svijet, Hrvatska tu nije iznimka. I upravo zbog toga smo se referirali i referiramo se na kompleksne ekonomske okolnosti”.

”Jesen će tu biti dodatno izazovna zbog činjenice da turistička sezona, kojoj trenutno svjedočimo u dosta smanjenom obimu, najesen završava, dakle – definitvno će se voditi borba za svako radno mjesto. Ta borba je tijekom proljeća bila uspješna, držimo da možemo jednako uspješan posao odraditi i na jesen”, uvjeren je Ćorić.

Komentiraj