Ćorić kaže da će učiniti ‘sve da vrati Inu u hrvatske ruke’

 

Nakon primopredaje dužnosti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je da će učiniti sve da se Ina vrati u hrvatske ruke.

“Bit će ovo jedno dosta aktivno razdoblje sljedećih godinu-godinu i pol dana. No, vjerujem da možemo odraditi dobar posao, prije svega u kontekstu oporavka od krize 2021. godine, s jedne strana. S druge strane, inzistirat ćemo da se hrvatsko gospodarstvo, i mi u Ministarstvu, okrenemo pozitivnim pričama. Malo veći naglasak u sljedećih nekoliko godina bit će na tzv. nacionalnim odlikašima u hrvatskom gospodarstvu”, rekao je Ćorić odgovarajući na pitanja novinara pred Banskim dvorima.

Dodao je da je spreman za izazove koji su pred Vladom i njegovim resorom. Ponovio je i kako će učiniti sve da u ovom mandatu Vlade dođe do reotkupa Ine odnosno povratka Ine u hrvatske ruke. “Mogu najaviti da ćemo učiniti sve da do toga dođe. Ako me pitate hoće li se to 100-posto dogoditi, to vam nitko nije u stanju reći”, rekao je Ćorić odgovarajući na novinarska pitanja.

Podsjetio je da se do kraja ovoga mjeseca očekuje finalno izvješće Lazarda, savjetnika Vlade u procesu mogućeg otkupa dionica koje MOL drži u Ini, a nakon toga, kada se vrate s godišnjeg odmora, “naredna faza s MOL-om”.

Lazard je 10. lipnja Savjetu za Inu predstavio preliminarno izvješće o dubinskom snimanju Ine, a dva tjedna poslije, 24. lipnja Ćorić je, kao ministar zaštite okoliša i energetike, održao i prvi sastanak s predstavnicima mađarskog MOL-a.

Tomislav Ćorić preuzeo dužnost ministra gospodarstva i održivog razvoja

Komentiraj