Ćorić: “Javnost se već desetak dana zabavlja stvarima koje su ispod svake razine”

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić u ponedjeljak je odbio odgovarati na novinarska pitanja o aferi Janaf i Draganu Kovačeviću.

“Ako bude potrebno nadležnim institucijama objasnit ću svaki detalj iz svakog dana svog fukcioniranja”, rekao je Ćorić, koji je na većinu novinarskih pitanja odgovarao s – ‘Nemam komentara’.

Ćorić je kazao kako mu je prvi glas da su i ministri uvučeni u sukob predsjednika i premijera te kako ta tema neće biti tema njegovog istupa. “Još jednom ću ponoviti teze – DORH, USKOK bave se svojim poslom, ministarstva i Vlada bave se svojim poslom, naše dodirne točke su minimalne. U Hrvatskoj ima svatko pravo promišljati na svoj način. Nemojte me molim vas tražiti da to komentiram”, rekao je Ćorić.

Kako prenosi Dnevnik.hr, Ćorić kaže da on i ministar Josip Aladrović nisu kumovi.”Nismo, ali je teza vrlo simpatična. Treba propitivati svaki sustav, ako postoji sumnja na korupciju svi trebaju djelovati, ali propitkivati tko je što jeo je ispod svake razine”, rekao je.

Dodao je da bi hrvatsku javnost trebalo zanimati funkcioniranje ministarstva gospodarstva, treba propitivati ponašanje na svim razinama i uspješnost politka. “Ali detalji o kojima se posljednjih 10 dana razgovara su ispod svake razine”, poručio je Ćorić.

Nije znao reći ni je li Nadzorni odbor Janafa raskinuo ugovor s Kovečevićem, no istaknuo je da je Janaf 2018. i 2019. ostvario odlične rezultate. “O odluci Nadzornog odbora sam jučer vidio u medijima. Očito je taj ugovor o radu tako koncipiran, no pretpostavljam da u tom ugovoru postoji klauzula da ukoliko je rad bio na štetu kompanije, da jednostavno nije moguće aktivirati tu klauzulu i pretpostavljam da se Nadzorni odbor na to referirao”, pojasnio je Ćorić.

Komentiraj