Saborski zastupnik HSP Ante Starčević Pero Ćorić izjavio je u nedjelju za N1 televiziju kako njegova stranka traži ostavku ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, za kojeg smatraju da je izravno odgovoran za krađu u sjedištu policije u Heinzlovoj ulici te cijeli slučaj Dolački.

“Odgovornost za ovo snosi upravo ministar Orepić. Nije smijenio stare kadrove, a upravo je ta ekipa s Dolačkim na čelu te novce davno uzela. Već sam rekao da te novce nećemo naći, lopova nije bilo, i pozivam ministra da da ostavku”, rekao je Ćorić.

Naglasio je kako bi u svim demokratskim zemljama ovakav ministar odavno podnio ostavku. Dodao je kako je tromost Mosta dovela do ovog stanja u kojem se nalazimo. “Nas građani nisu izabrali jer smo ljepši od bivše Vlade, nego jer smo sposobniji”, poručio je Ćorić.

“U prvom redu pozivamo one kojima je on ministar da se očituju o tome smatraju li da je snosio odgovornost za ovo. Pozivamo i da Vijeće za suradnju sazove sjednicu na kojoj ćemo iznositi stavove”, zaključio je Ćorić.

Komentiraj