Novi trener Chelseaja Antonio Conte održao je u četvrtak svoju prvu konferenciju za novinare kao menadžer ‘Bluesa’. Poručio je kako sebe vidi kao krojača koji će sašiti najbolju haljinu za Chelsea na njihovom putu k Ligi prvaka. Potvrdio je i kako će John Terry i dalje biti kapetan momčadi sa Stamford Brodgea, nakon što je u svibnju potpisao novi ugovor.

“Chelsea pripada Ligi prvaka, a tamo moramo ostati. Jedini put prema pobjedama i osvajanju naslova koji znam je – rad, rad i rad. Trener je krojač koji mora sašiti najbolju haljinu za momčad. Prošla je sezona bila loša, ali moramo misliti na sadašnjost”, rekao je Conte.

Talijanski je trener u srijedu održao prvi terning s momčadi, a najavio je kako se neće suzdržavati nazvati trenera engleskog prvaka Claudija Ranierija. “On je divan čovjek i pitat ću ga za pokoji savjet”, dodao je.

Za Terryja je rekao da je vrlo važan igrač za njega, klub i navijače. Zanijekao je da je suočen s velikim pritiskom uoči svoje debitanstske sezone u Premierligi. “Ja sam rođen pod pritiskom. Patim tijekom utakmica, ali ne dam da to moji igrači ili navijači vide. Pritisak je prisutan kod svakog igrača i trenera, nadam se da postoji barem mala iskrica koja će narasti u vatreni pakao”, rekao je Conte dodavši kako se Chelsea mora boriti za titulu prvaka.

Prvo pojačanje pod Conteom bio je belgijski napadač Michy Batshuayi koji je kupljen za 33 milijuna funti. Conte za njega kaže da je mlad igrač, ali vrlo jak i sa odličnom tehnikom. “Koristi obje noge, nevjerojatan je talent”, dodaje. Na putu do vrha, kaže, ne moraš pobijediti samo prvake već sve one momčadi koje se prilagođavaju njihovom nogometu i filozofiji.

Komentiraj