EPA/MICHAEL REYNOLDS

COMEY “Nisam se želio rugati predsjedniku”

Bivši direktor FBI-a James Comey je istaknuo da je pisac bez iskustva u odgovoru na kritike na njegovu knjigu, objavljenu u utorak, najtraženiji naslov prodaje na Amazonu, u kojoj donosi kritizira američkog predsjednika Donalda Trumpa.

 

U knjizi “Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo” James Comey fizički opisuje Donalda Trumpa, bilo da se radi o njegovim malenim rukama, frizuri ili narančastoj boji kože.

“Nisam se želio rugati predsjedniku. Pokušao sam biti autor, što nisam bio nikada ranije u životu”, rekao je James Comey u razgovoru za državni radio NPR. “Dok sa pisao čuo sam u sebi glas izdavača koji mi je govorio “Povedi čitatelja sa sobom, reci mu što ti je na duši”, objasnio je.

Osim fizičkog opisa, bivši prvi policajac Sjedinjenih Država, kojeg je u svibnju 2017. smijenio Donald Trump, žestoko se obrušio na moralne  kvalitete američkog predsjednika.

“Ovaj predsjednik je nepošten, daleko je od istine i institucionalnih vrijednosti”, piše Comey. “Ovo što se danas događa nije normalno”.

U razgovoru za kanal ABC, James Comey je u nedjelju dodao točku na i izjavom da je američki predsjednik “Moralno neprikladan” za svoju funkciju.

Knjiga je razbijesnila Donald Trumpa koji je bivšeg policajca nazvao lašcem i propalicom.

Neki komentatori i kritičari se pitaju ne zadaje li bivši šef FBI-a preniske udarce i ne upušta li se previše u politiku. Comey je u utorak na NPR-u rekao da samo želi upozoriti na opasnosti Trumpovog predsjedanja.

U utorak je njegova knjiga bila najprodavanija na Amazonu i izdavač je već tiskao 850.000 primjeraka.

Komentiraj