Čokolada i Opatija nerazdvojni su već 15 godina: Rezervirajte vikend za Choco Street i festival najdraže slastice

Raskošno uređena Opatija u blagdanskoj atmosferi, puna glazbe i dobrog raspoloženja, prvi će vikend u prosincu tradicionalno posvetiti čokoladnim delicijama, uz raznolik i bogat program za sve ukuse.

Choco Street na šetnici Slatina predstavit će proizvođače čokoladnih delicija.

Festival čokolade u Opatiji

15. Festival čokolade ispunit će predstojećeg vikenda Opatiju mirisima i okusima svima omiljene slatke namirnice, predstavljene u ekskluzivnim gastronomskim izdanjima. I ne samo gastronomskim, jer će čokolada od 3. do 5. prosinca zasladiti sva iskustva posjetitelja Opatije, od opuštanja u wellness centrima do ljuljuškanja na valovima opatijskog akvatorija.

Iako najavljen, sajam Čokoladna čarolija planiran u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner iz epidemioloških razloga, ali nažalost i zbog spriječenosti dijela izlagača zbog bolesti, neće se održati u dosadašnjem obliku.

Choco street na šetnici za sladokusce

Umjesto toga, novitet ovogodišnjeg Festivala čokolada je Choco Street koji će se održati na prigodno uređenoj šetnici Slatina i okupit će proizvođače čokoladnih delicija iz Slovenije, Italije i Hrvatske.

Choco Street bit će otvoren u petak 3. prosinca od 14 do 20 sati, u subotu 4. prosinca od 9 do 20 sati te u nedjelju 5. prosinca od 9 do 19 sati.

Festival čokolade Opatija. Photo: TZ grada Opatija

Čokolada i na morskim valovima

Opatijskom tvornicom čokolade Milenij Choco svijet, u kojoj se mogu kupiti i degustirati vrhunski čokoladni proizvodi, zavladat će mađioničar WillyWonka, kojeg će utjeloviti slavni hrvatski iluzionist Andrej Škedel i svojim čarolijama osvojiti sve male, a i one nešto veće, ljubitelje čokolade i magije.

Čokoladne arome osvojit će sve adventske lokacije u Opatiji:

Čokoladni Advent kod Šporera, Choco Imperial Xmas (terasa hotela Imperial), Choco Xmass Street Lungomare (Lungomare od hotela Savoy do Ville Madona), Choco Straus (hotel Palace) i obogatiti ponudu svih opatijskih hotelijera i ugostitelja. Prvi puta čokolada će zaploviti i morskim valovima uz Choco Advent na brodu Jadera koji će povezati panoramsku vožnju od Voloskog do Opatije s uživanjem u tradicionalnim blagdanskim delicijama.

Festival čokolade Opatija. Photo: TZ grada Opatija

Choco šetnja, glazba i zabava

Uživanje u čokoladi pratit će i atraktivna glazbena podloga na pet lokacija, humanitarni programi, animacija i zabava za djecu, ali i brojni sportsko-rekreativni sadržaji. U subotu, 4. prosinca od 10 sati ispred Ville Angioline krenut će aktivna choco šetnja kroz povijest Opatije, a sat vremena kasnije na Slatini svi zainteresirani moći će se uključiti u program vježbanja Christmas Active s proslavljenim trenerom Marijem Mlinarićem.

“Čokolada i Opatija nerazdvojni su već 15 godina, a prvi vikend u prosincu tradicionalno je rezerviran za uživanje u slatkim delicijama i pratećoj ponudi koju nudi Festival čokolade. Iako smo programe više puta mijenjali i prilagođavali se situaciji vjerujemo da će naši posjetitelji uživati u prilagođenom, najslađem opatijskom vikendu s brojnim programima koje smo pripremili.

Zasladite kraj godine vrhunskim čokoladnim delicijama i uživajte u čarobnoj atmosferi Najljepšeg Adventa uz more“, pozvala je direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, istaknuvši kako su svi programi organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama.

 

Čarobni Advent uz more: Opatija uvrštena među najljepše uređene adventske gradove u Europi

Komentiraj