COE: “Igre se mogu odgoditi, ali još nije vrijeme za to”

Predsjednik Međunarodnog atletskog saveza (WA) Sebastian Coe izjavio je u četvrtak u razgovoru za BBC kako bi bilo moguće odgoditi Olimpijske igre u Tokiju za rujan ili listopad, no kako je za takvu odluku sada još uvijek prerano.

“Nemojmo donositi ishitrene odluke kada za to nema potrebe. Ako ćemo trebati pomaknuti datume održavanja Igara, pomaknut ćemo ih. Trenutačno je sve moguće, situacija se mijenja iz sata u sat. Najvažnije je osigurati ravnopravne uvjete, a prema posljednjim informacijama Kina se izvlači iz krize uzrokovane koronavirusom, ali u Europi je situacija teška. Ako ste talijanski dugoprugaš i ne smijete izlaziti iz kuće, tada je pred vama veliki izazov biti spreman za Igre”, izjavio je Coe.

Nakon video-konferencije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) s predstavnicima svih europskih nacionalnih odbora jednoglasno je odlučeno kako zasad nisu potrebne drastične odluke glede održavanja Olimpijskih igara do kojih je ostalo više od četiri mjeseca i pod upitnikom su zbog koronavirusa

Komentiraj