COCA COLA I McDONALDS Pozivamo Blattera da odmah odstupi!

EPA/ENNIO LEANZA

Coca Cola i McDonalds pozvale su u petak Seppa Blattera da odmah odstupi sa mjesta predsjednika FIFA-e, krovne svjetske nogometne organizacije. Ove su dvije multinacionalne kompanije jedne od najvećih sponzora Međunarodnog nogometnog saveza.

“Svaki dan kojki prođe, imidž i ugled FIFA-e nastavlja padati”, poručili su iz Coca Cole, dok su iz McDonalda dodali kako bi Blatterova ostavka bila u interesu tog sporta.

Protiv Blatter je prošlog tjedna pokrenuta kriminalna istraga švicarskih vlasti, ali on i dalje opovrgava bilo kakve zloporabe. Švicarac je u petak preko svojih odvjetnika objavio priopćenje u kojem je ponovio kako neće podnijeti ostavku.

 

  • Blatter (79) je u svibnju ponovno izabran za predsjednika FIFA-e, ali je glasovanje ostalo u sjeni uhićenja u FIFA-i i optužbi za korupciju. Na kraju je kazao kako će sa mjesta predsjednika odstupiti u veljači sljedeće godine, kada se održava sljedeći sastanak Izvršnog odbora.

 

Blatter je optužen kako je potpisivao ugovore koji su štetni za FIFA-u, te zbog isplata Michelu Platiniju, predsjedniku UEFA-e. Optužen je da je 2011. godine na račun uplatio 1,5 milijun funti, a sam Blatter je rekao kako je to bila ‘valjana naknada, ništa više’.

60-godišnji Platini rekao je kako je novac bio isplata za vrijeme koje je proveo kao Blatterov tehnički savjetnik, između 1999. i 2002. godine.

Komentiraj