Clooney i Pitt odrekli se dijela honorara kako bi novi film gurnuli u kina

Autor:

Promo

Prije četiri mjeseci vođen je rat uzmeđu najvećih filmskih kompanija, rat u kojem su se one natjecale kako bi dobile prava na prikazivanje novog filma u kojem će, nakon 14 godina, ponovo zajendo glumiti George Clooney i Brad Pitt. Pitt i Clooney, čije će kompanije producirati ovaj film, posljednji puta su se našli zajedno na filmskom platnu u filmovima „Oceanovih 11, 12 i 13“ te u komediji braće Coen „Spaliti nakon čitanja“. Uspjeh na kino blagajnama je osiguran, možda i neka nagrada poput Oscara, a na temelju toga svaki od njih dvojice može računati na honorar ne manji od 20 milijuna dolara.

O filmu se malo znalo, tek toliko da Pitt i Clooney glume usamljena dva fiksera koji će se susresti na istom zadatku. Film će režirati Jon Watts koji se proslavio režijom posljednje „Spider-Man“ trilogije. U tom natjecanju pobjedila je streaming platforma Apple+ što bi značilo da će se film moći gledati samo na televiziji. Međutim, Clooney i Pitt insistirali su da se film prikazuje i u kinima te su odlučili odreći je dijela honorara uz uvjet da se film prikazuje i u kinima.

O tome je Clooney govorio za portal Deadline te je rekao „Ovo su uzbudljiva vremena u kojima je došto do tog čudnog rata ponuđača, sve je ispalo priličlno radikalno, a na kraju je Apple ponudio meni i Bradu zaista veliki iznos. Mi smo im rekli kako ćemo prihvatiti manji iznos ako će oni garantirati kino distribuciju filma, s čime su se složili“, rekao je Clooney dodajući kako smatra da streaming platforme i kina mogu zajedno živjeti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.