Clive Owen glumit će Billa Clintona u seriji o seks skandalu

Treća sezona serije „American Crime Story“  bavit će se opozivom nekadašnjeg američkog predsjednika Billa Clintona, a njega će glumiti Clive Owen. On će se pridružiti Sarah Paulson, Beanie Feldstein i Annaleigh Ashford u seriji koja će se zvati „Impeachment: American Crime Story“. Sezona će ispričati priču o Clintonovom opozivu kroz oči triju središnjih žena: Monice Lewinsky (Feldstein), Linde Tripp (Paulson) i Paule Jones (Ashford). Monica Lewinsky je ujedno producentica nadolazeće sezone, koja će se emitirati 2020. godine.

Treća sezona temelji se na knjizi Jeffreyja Toobina „A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President“. Šef televizijske kompanije FX John Landgraf rekao je za Hollywood Reporter da tadašnja prva dama Hillary Clinton “nije jedna od glavnih likova” u priči, a glumica kojoj će pripasti ta uloga još nije odabrana.

„Impeachment: American Crime Story“ je drugi televizijski projekt koji je Owen potpisao posljednjih tjedana; glumiti će i s Julianne Moore u seriji „Lisey’s Story“, adaptaciji romana Stephena Kinga, za Apple TV +.

Ryan Murphy, jedan od producenata serije „Impeachment“, kupio je prava na Toobinovu knjigu 2017. godine, ali se kasnije premišljao oko toga hoće li snimiti seriju prema toj knjizi. “Rekao sam Monici Lewinsky ‘Nitko ne bi smio ispričati vašu priču, osim vas, i bit će grozno ako se to dogodi ‘”, rekao je Murphy za The Hollywood Reporter u travnju 2018. “Ako želite producirati seriju sa mnom, volio bih to, vi trebate biti producent i trebate zaraditi sav prokleti novac“.

Komentiraj