Clint Eastwood želi Michaela Bloomberga za američkog predsjednika

Clint Eastwood, 89-godišnji glumac i redatelj, oduvijek je bio poznat kao jedan od rijetkih republikanaca u Hollywoodu, te je prije posljednjih izbora javno dao podršku Donaldu Trumpu. Međutim, vremena se mijenjaju, što se može zaključiti iz intervjua koji je Eastwood dao za Wall Street Journal.  „Politika je postala zlobna“, rekao je Eastwood. Što se tiče Trumpa kao predsjednika, rekao je kako se slaže s određenim stvarima koje je napravio ali je dodao kako bi volio da se predsjednik ponašao uljuđenije, bez objavljivanja tvitova i vrijeđanja ljudi. „Osobno bih volio da nije došao na tu razinu“, smatra Eastwood i dodao „Najbolje bi bilo da tamo dovedemo Mikea Bloomberga“.

Eastwood je oduvijek pripadao konzervativcima, poznato je da je kritizirao Baracka Obamu, a kada je 2016. godine rekao da će glasovati za Trumpa, objasnio je to riječima „zato što je Hillary Clinton objavila da će slijediti korake Baracka Obame“. Michael Bloommberg, milijarder i bivši gradonačelnik New Yorka, ušao je u predsjedničku utrku nadajući se da će na kraju biti kandidat Demokratske stranke.

Ujedno, Eastwood se osvrnuo i na kontroverze vezane za njegov posljednji film „Richard Jewell“ kada je novinarku Kathy Scruggs opisao kao osobu koja je dobila informacije od policije da je Richard Jewell osumnjičen za postavljanje bombe 1996. godine tijekom Olimpijskih igara u Atlanti i to tako što je spavala s agentom FBI-ja. Ona je to objavila u listu Atlanta Journal-Constitution, ali je Jewell na kraju oslobođen sumnji da je počinitelj.

Eastwood smatra kako je list Atlanta Journal-Constitution odgovoran za smrt Richarda Jewella koji je preminuo 2007. u 44. godini uslijed komplikacija uzrokovanih dijabetesom. Atlanta Journal-Constitution je protestirao zbog takvog opisa svoje novinarke koja je također u međuvremenu preminula, a Eastwood tvrdi kako su samo željeli skinuti svoju krivicu glede priče o Jewellu. Dodao je kako bi volio da je filmska kompanija Warner Bros. koja je producirala film, poručila Atlanta Journal-Constitutionu „jebite se“.

Komentiraj