Clement Noel olimpijski pobjednik u slalomu, Samuel Kolega najbolji od Hrvata

Autor:

Peking, 16.02.2022 - Hrvatski skijaš Samuel Kolega tijekom prve vožnje slaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.
foto HINA/ HOO/ Jaki Franja/ ds

HINA/ HOO/ Jaki Franja

Francuz Clement Noel olimpijski je pobjednik u slalomu. Slavio je u srijedu sa 61 stotinkom prednosti pred Austrijencem Johannesom Strolzom, koji je bio vodeći nakon prve vožnje. Najbolji rezultat od hrvatskih skijaša ostvario Samuel Kolega osvajanjem 15. mjesta.

Noel je nakon prve vožnje bio na šestom mjestu, za vodećim Strolzom imao je 38 stotinki zaostatka. No, odvozio je odlučnu drugu vožnju, s daleko najboljim vremenom među desetoricom najboljih iz prve vožnje.

Brončanu medalju i svoje prvo olimpijsko odličje osvojio je aktulni svjetski prvak u slalomu Sebastian Foss-Solevaag sa zaostatkom od 70 stotinki.

Najbolji od trojice hrvatskih skijaša bio je onaj najmlađi, 23-godišnji Samuel Kolega koji je sa šestim vremenom u drugoj vožnji, u kojoj je za Noelom zaostao 63 stotinke, na kraju došao do 15. pozicije.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić već je u prvoj vožnji imao gotovo dvije sekunde zaostatka, što mu je donijelo 21. mjesto koje je s nešto boljim nastupom u drugoj vožnji uspio popraviti i na kraju završiti na 18. poziciji. Matej Vidović osvojio je 20. mjesto te ostvario svoj najbolji rezultat u trećem nastupu na olimpijskim igrama.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.