Članovi vlade cijepili se protiv koronavirusa, Capak: “Ovo je važna poruka građanima”

Kako bi potaknuli građane na cijepljenje, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović cijepio se u četvrtak na Pantovčaku protiv koronavirusa.

Isto je učinilo i deset članova Vlade Andreja Plenkovića – njih desetero, odnosno oni ministri koji do sad nisu preboljeli koronavirus.

Uoči sjednice vlade cijepili su se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, najavljeno je u srijedu iz Vlade.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak nakon cijepljenja državnog vrha najavio je dolazak cjepiva Moderne. “Njegova prednost je da može duže stajati na temperaturi bez firižera, Pfizerovo je cjepivo puno zahtjevnije za održavanje”, rekao je Capak.

“U međuvremenu su prijavljene blaže nuspojave, dogodi se i da neki pacijent prijavi nešto što nema veze s cijepljenjem. Najčešće se radi o bolu na ubodenom mjestu, a tu su još i blage mučnine, glavobolje i blaga temperatura”, dodao je Capak.

Za javno cijepljenje državnog vrha kaže kako se radi o važnoj poruci građanima. “Ovo je poruka građanima kako je važno da se svi skupa cijepimo i da je cjepivo sigurno”, istaknuo je Capak.

Ministri Tomislav Ćorić i Nina Obuljen-Koržinek dali su kratke izjave nakon cijepljenja. “Drago mi je da sam danas prisustvovao cijepljenju i pozivam sve građane i građanke da se cijepe. Drago mi je i da je odobreno cjepivo Moderne”, rekao je Ćorić.

“Nisam ni osjetila cijepljenje. Zaista mi je drago da smo danas mogli na ovaj način poslati poruku povjerenja u znanost. Drago nam je da je otvorena mogućnost dolaska sve većeg broja doza. Odobrena su nova cjepiva pa će se moći cijepiti sve više građana. Ovo je korak prema kraju pandemije”, rekla je Obuljen-Koržinek.

Komentiraj