D.O. za Karate-do klub Požega

Članovi Karate-do kluba Požega putuju u Portugal

Članovi Karate-do kluba Požega uskoro putuju u Portugal kao jedini predstavnici Hrvatske na Europskom Wado Kai natjecanju.

Prestižno natjecanje održat će se 17. studenoga a svoje borilačko umijeće tamo će pokazati požeški tim predvođen trenerom Zdenkom Orozom.

“Natjecanja tog obima i značaja organiziraju se jednom godišnje i cilj svakog kluba je da dođe na takvo prvenstvo“, rekao je Zdenko Oroz.

Bili smo nekoliko godina u svojstvu gosta, potom pridruženi članovi posljednje dvije godine a ove godine i službeno postajemo članovi Europske Wado Kai organizacije. To je velika čast i priznanje da su naša dosljednost i kvalitetan rad prepoznati.

Sonja Paulić koja trenira u Požegi i Josip Bilić iz Sesveta koji trenira u Pleternici mladi su članovi kluba, a ovo natjecanje će im pružiti vrhunsko životno i sportsko iskustvo.

“Ova borilačka vještina daje mi samopouzdanje te fizičko i mentalno zdravlje. Do sada sam išao najviše u Bosnu i Hercegovinu te Srbiju, a mogu se pohvaliti kako u svojoj kolekciji već imam dva zlata, jedno srebro i šest brončanih medalja,” rekao je Josip Bilić.

“Ja sam osvojila tri medalje, to je uspjeh, jer treniram samo godinu dana. Uz podršku trenera koji je izvrstan i vrlo posvećen treninzima, uvjerena sam kako ću pokazati ono najbolje što mogu,” rekla je Sonja Paulić.

Osim Sonje i Josipa u Portugal putuju malo iskusniji borci kluba, Luka Brus i Antun Puklavac, koji su nosioci crnog pojasa i želja im je u budućnosti postati treneri i prenositi svoja znanja i vještine i u svojim klubovima.

Komentiraj