Članovi grupe System Of A Down primili su prijetnje smrću zbog podrške Armeniji

System Of A Down izjavili su u jednom intervjuu da su primili prijetnje smrću zbog svoje javne potpore Armeniji i spornoj regiji Artsakh. Bend kojega čine glazbenici iz Amenije ranije ovog mjeseca su nakon 15 godina pauze objavili dvije nove pjesme: “Protect the Land” i “Genocidal Humanoidz” s ciljem da prikupe što više financijskih sredstava za Armenijski fond nakon nedavnog sukoba između Armenije i Azarbejdžana zbog pokrajine Artsah.

Nakon što su i službeno objavili da su prikupili  preko 600 000 američkih dolara za Fond Armenije putem streamanja i downloadanja njihovih dviju novih pjesama, bend je podijelio intervju pod nazivom “Speaking Out For Artsakh”, u kojem su objasnili namjeru objavljivanja novih pjesama i prikupljanja financijskih sredstava.

“Zbog vas ćemo moći pomoći raseljenim civilima, mladima i starijima, koji su pogođeni groznim ratnim zločinima koje su Arzakhu nanijeli Azerbajdžan i Turska. Odvojite nekoliko minuta da pogledate naš cjelovit intervju kako biste stekli uvid i razumjeli zašto smo se okupili kako bismo objavili pjesme „Protect The Land“ i „Genocidal Humanoidz“. Nama četverici izuzetno je važno podijeliti ovu istinu s vama. To je zbog naših predaka, naše kulture i naše nacije. Pomozite nam da proširimo našu poruku. ” , izjavili su tom prigodom članovi grupe System Of A Down.

Basist grupe SOAD Shavo Odadjian u intervjuu je tom prigodom otkrio da je primio prijetnje smrću zbog svog otvorenog stava i stava benda o sukobu u Armeniji dodajući kako vjeruje da će ovakva reakcija na društvenim mrežama potaknuti druge poznate osobe i glazbenike da istaknu armenski sukob.

Komentiraj