Članovi Barcelone biraju predsjednika kluba

U prazničkoj atmosferi deseci tisuća članova sportskog društva Barcelone u subotu biraju novog predsjednika koji će europskog prvaka voditi idućih šest godina.

Glasačka mjesta uz stadion Camp Nou otvorena su od 9 sati ujutro, a 109.637 članova odlučit će hoće li katalonskim klubom predsjedati dosadašnji predsjednik Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agusti Benedito ili Toni Freixa.Do 17 sati glasovalo je 31 posto članova među kojima i prva momčad, uključujući hrvatske nogometaše Ivana Rakitića i Alena Halilovića, rekli su iz Barcelone za Hinu.Pravo glasa ima i hrvatski košarkaški centar Ante Tomić te rukometni reprezentativac Marko Kopljar.

“Ovo je povijesni dan i još jedan dokaz demokracije u našem klubu“, ističe Barcelona.

 

  • Barcelona je jedan od rijetkih velikih klubova čiji su vlasnici članovi. Ovo je dvanaesti puta da članovi u otvorenom i participativnom procesu biraju vodstvo.

 

Tijekom predsjedničke kampanje četvorica kandidata žestoko su nastupala pokušavajući uvjeriti glasače da su baš oni pravi izbor. Na dnevnom redu su bila pojačanja, škola nogometa, nezavisnost Katalonije, problematični transferi, kazne i drugo.

Rezultati glasovanja očekuje se kasno navečer.

Komentiraj