Članica grupe Pussy Riot Nadya Tolokonnikova oštro se obrušila na život u Rusiji danas

 

Iako su morali otkazati sve nastupe zakazane za ovogodišnju svjetsku turneju, članica i aktivistica te jedna od osnivačica kontroverzne ruske grupe Pussy Riot Nadya Tolokonnikova u tekstu koji je napisala za New York Times oštro je osudila život u današnjoj Rusiji. „Naučiš živjeti s tim, boriti se kako znaš i možeš ali to onda postaje tvoj život“. Napisala je to Tolokonnikova u tekstu pod nazivom „Aktivistkinja sam u Rusiji i ne mogu vjerovati u što se ovaj život pretvorio“, te pojasnila:

„I sama sam poslana u zatvor na dvije godine jer sam pjevala pjesme. To je stvarnost u kojoj živimo iz dana u dan. Mi i naši prijatelji iz Bjelorusije. Naučiš živjeti s tim, boriti se kako znaš i možeš ali to onda postaje tvoj život.“

Osvrnula se i na trovanje čelnika ruske oporbe Alekseja Navaljnog koji je trenutno u induciranoj komi u Berlinu. Njegovo je trovanje usporedila i s onim svog bivšeg supruga Pyotra Verzilova 2018. godine. “Bilo je grozno sjediti pored njegovog kreveta u Berlinu, kao što to sada čini i njegova supruga Yulia“.

Ranije ovog mjeseca Pussy Riot su izjavile da je jedan njihov član zadržan u zatvoru u Minsku u Bjelorusiji nakon što su prijavile da je nestao. Navodno je Kiryl Masheka nestao tijekom prosvjeda u Minsku i nije se znalo gdje se nalazi.

Nacional je 2018. godine objavio intervju sa menadžerom grupe Pussy Riot Aleksandrom Čeparuhinom kojega možete pročitati ovdje.

Komentiraj