Član Kriznog stožera Srbije: Čeka nas težak tjedan, Beograd najugroženiji

Član Kriznog stožera srbijanske vlade epidemiolog Predrag Kon upozorio je u utorak da Srbiju, a poglavito Beograd, čeka težak tjedan, naglasivši da je više od polovice novozaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata registrirano u prijestolnici.

“Današnji visok broj novozaraženih nije neočekivan, ali je situacija posebno kritična u Beogradu, imamo ozbiljan skok, naročito danas – 590. To se nije događalo, bar ne do sada. Povećan je broj onih koji se javljaju u covid ambulante, kao i onih koji imaju sumnju pa rade bris. I kod njih je oko 40 posto pozitivnih”, izjavio je večeras Kon za RTS.

U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena još 1.053 slučaja zaraze koronavirusom, što je prvi put od početka epidemije da je registriran četvoroznamenkasti broj novozaraženih.

Kon je za RTS naglasio da se “situacija ubrzano pogoršava”, te da se i dalje organiziraju zabave.

“Ne spominjemo mi zabave slučajno, jer nemate prenošenje (virusa) po školama. Jedino što vidimo jest da sve kreće od zabava, raznih skupova, privatnih proslava”, istaknuo je Kon.

On je upozorio da će “narednih sedam dana biti loši” i da će “povećanja smrtnih ishoda tek doći”.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Beogradu je u Štark Areni ponovno počela raditi privremena covid bolnica s 510 kreveta, kapaciteti bi trebali biti prošireni za dodatnih 150 ležajeva, a povodom aktualne epidemiološke situacije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se u srijedu sastati s voditeljima svih kovid bolnica u zemlji.

Komentiraj