Predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela i član Vijeća za gospodarska pitanja hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Davorin Štetner na svom Facebook profilu savjetovao je startupovima da svoje tvrtke osnuju u SAD-u, ili ‘bilo kojoj normalnoj zemlji za business’.

“Osnivanje tvrtke u tjedan dana u Hrvatskoj? Bajka – koliko god nas uvjeravali u suprotno! Nanodiy – 28.12. predani svi papiri na sud (imali smo odobrenje za ime što je isto trajalo tjedan dana), Zimo digital – 29.12. predane izmjene u strukturi na sud. Do danas niti traga – niti glasa! Moja preporuka za startupe – osnujte tvrtke u USA (ili bilo kojoj normalnoj zemlji za business, USA spominjem jer osobno imam tvrtku tamo i prezadovoljan sam) pa neka te tvrtke budu vlasnik hrvatske ako je već morate imati. Tako izbjegavate sve čari hrvatske birokracije. U USA je većina promjena u vlasništvu ili slično gotova unutar JEDNOG radnog dana. Naravno, bez pečata, bez bilježnika, bez odlazaka ikamo! Nadopuna: ne pričam protiv svoje zemlje – pričam protiv svoje birokracije!”, napisao je Štetner na Facebooku.

“Moja izjava je nažalost istinita, Hrvatska još uvijek nije prijatelj poduzetniku, pogotovo startupu i svi zajedno moramo raditi da se to promijeni. Nadam se da će najavljene mjere ubrzati dinamiku I smanjiti birokraciju kao što je u drugim zemljama svijeta”, komentirao je za Dnevnik.hr svoju objavu Štetner.

Komentiraj