HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

“Čitamo očito isti tekst, ali ga ne razumijevamo na isti način”

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je uoči popodnevne sjednice u središnjici stranke održao sastanak s užim vodstvom stranke, nakon kojeg se obratio novinarima.

“Glavna tema bila je informiranje naših kolega sa zaključcima Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, distribuirat ćemo to županijskim organizacijama. Druga tema bila je ratifikacija Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, gdje smo nastojali približiti svim ljudima na sastanku, a isto ćemo i poslijepodne širem vodstvu stranke, ključne ciljeve Konvencije, njen sadržaj, definicije, kako je nastala i što treba doprinijeti svim članicama Vijeća Europe. Vraćamo se na bit Konvencije”, rekao je Plenković.

Dodao je da je velika većina ljudi na sastanku temeljito analizirala Konvenciju i ne vidi nikakve teze o rodnoj ideologiji. “A oni drugi koji žive u svijetu percepcija trebaju još jedno vrijeme da do kraja razumiju ono što je bit Konvencije”, poručio je podsjetivši da su na izradi same konvencije radili HDZ-ovi stručnjaci.

Još je jednom rekao kako je konvenciju potpisala SDP-ova Vlada, ali ju nije ratificirala. “Sad vidim da su oni najprpošniji i najživahniji da se ona ratificira”, rekao je premijer.

Na konstataciju kako su neki pojedinci iz vldajuće većine i dalje protiv konvencije, Plenković kaže: “Čitamo očito isti tekst, ali ga ne razumijevamo na isti način. Ja sam sve to temeljito proučio i ne vidim nikakav problem s Konvencijom”, poručio je.

Komentiraj