Čistoća najavljuje postavljanje dodatnih kanti kod HNK-a, mladima poručuju da paze na travnjake i baštinu

Čistoća, podružnica Zagrebačkog Holdinga, pokušat će spriječiti nered koji ostaje ispred Hrvatskog narodnog kazališta, nakon okupljanja mladih vikendom. Postavit će, naime, 20 dodatnih spremnika za miješani komunalni otpad. Mladima koji se ondje okupljaju iz Čistoće poručuju kako se ne radi samo o smeću oko kazališta, već i o uništenju spomeničke baštine i travnjaka stoga ih mole da pripaze.

Iz Čistoće su poručili da prostor ispred HNK-a, glavni plato, nije u urbanističkim promišljanjima predviđen kao okupljalište većeg broja ljudi za noćne provode. U regularnim okolnostima desetak košarica za odlaganje sitnih otpadaka, koje se nalaze oko kazališta, dovoljne su i  redovito se prazne.

Kada se prijave veća okupljanja u gradu Zagrebu, izrađuje se, kažu, plan čišćenja takvog prostora i postavljaju dodatni spremnici za otpad.

Okupljanje bez najave

U konkretnom slučaju proteklog vikenda, okupljanje mladih bilo je spontano i bez organizacije, te je Čistoća odradila jedino moguće, jutarnje čišćenje i pranje prostora, a ne samo skupljanje otpada koje su mladi, nažalost, ostavili iza sebe, poručili su iz Čistoće.

Tijekom vikenda planiraju postaviti dodatnih 20 spremnika za za miješani komunalni otpad, a mladima su poručili da otpad bacaju u spremnike te da paze na baštinu i travnjake.

 

 

VIDEO Željni noćnog provoda: Stotine mladih u subotu navečer tulumarilo na ulicama Zagreba

 

Komentiraj