Dino Stanin/PIXSELL

ĆIRO “Najbolje bi bilo da Zdravko Mamić sam postane izbornik”

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević prokomentirao je u srijedu konferenciju za novinare predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera i smjenu izbornika Nike Kovača.

Na pitanje postoji li mogućnost da on naslijedi Kovača, Ćiro je rekao kako tu funkciju ne bi prihvatio. “Zato što sam ja drugi svijet od ljudi koji momentalno vode hrvatsku nogometnu reprezentaciju”, rekao je Ćiro za N1 televiziju te dodao da Šuker ima imalo morala, sam bi odstupio sa mjesta predsjednika HNS-a.

 

  • Ćiro je rekao kako je Šuker sm kriv za ovu krizu i kompromitiranje ‘divnog dečka poput Kovača’. “Nije razmislio može li Kovač koji nikog nikad nije trenirao voditi jednu reprezentaciju. Učinio je medvjeđu uslugu Kovaču i hrvatskom puku. To je sportski zločin koji je Šuker svojom lakomislenošću napravio”, poručio je Blažević.

 

O ulozi Šukera kao predsjednika HNS-a, Blažević je rekao: “Njegovi postupci su egoistočni i samoljubivi i ništa nije napravio da se dodvori onima koji su najvažniji, a to su naši navijači”.

Na pitanje koga vidi kao novog hrvatskog izbornika, odgovara: “Tko god dođe to će biti Zdravko Mamić. Najbolje bi bilo da on uzme tu odgovornu funkciju jer tako i tako će on to voditi s obzirom na one koji su sada nazočni”, zaključio je Blažević za N1 televiziju.

Komentiraj