Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević, koji je ‘Vatrene’ odveo do povijesne bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine.

“U prvoj utakmici su pokazali da su jedna moćna ekipa, a u drugoj da su mudri. Mislim da je to Dalić napravio na najbolji način”, kazao je Blažević i dodao da ova generacija može napraviti veliki rezultat. “Ja možda nisam neovisan, ali svjetski stručnjak Arsène Wenger je rekao da je koncentrat talenata od svih reprezentacija najveći u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji”, pojasnio je.

Kapetan Luka Modrić sinoć je nakon utakmice rekao da bi bilo suludo da Dalić ne ostane na klupi Hrvatske u Rusiji. “Modrić nije od priče, ali kada nešto kaže – možete biti sigurni da je tako. Mislim da i Davor Šuker zna da je jedino rješenje Dalić, a sve drugo bila bi akrobacija bez ligitimacije”, smatra Blažević dodajući da bi Dalić u Rusiju obavezno morao poesti i Marka Pjacu, Vedrana Ćorluku i Nikolu Vlašića.

“Žalostan sam što mu Šuker i društvo nisu dopustili da uzme Ladića, neophodno je da uzme Ladića, oni su ‘frendovi’, već su radili zajedno, ne bi ga Dalić tražio da ne zna koliko bi mu Ladić bio koristan. Siguran sam da će za to izboriti. Ni Šuker ni Mamić nemaju tu snagu da smijene Dalića, cijela nogometna nacija je iza Dalića”, poručio je legendarni Ćiro.

Komentiraj