Legende hrvatskog nogometa Miroslav ćiro Blažević i Robert Prosinečki, kao uostalom i cijela Hrvatska, imali su velika očekivanja od ove generacije ‘Vatrenih’ koja je imala odličnu priliku ponoviti uspjeh iz Francuske prje 18 godina. Ipak, kao i na svim ostalim velikim natjecanjima od tada, ‘Vatrene’ su ugaili.

“Ne znam je li izbornik Čačić doživio nešto slično, ali znam da je napravio fatalnu grešku, fatalnu. Ma ja ne mogu vjerovati da mu Pjaca nije igrao. Pa Pjaca je, moj Čačiću, Bog, a ti ga držiš na klupi, zagrijavaš”, rekao je Blažević za Večernji list dodajući da je iznimno tužan zbog ispadanja Hrvatske s Europskog prvenstva.

“Kako neću plakati, pa ja sam Hrvat i u svoj ovoj tuzi u kojoj u Hrvatskoj živimo, ovi naši igrači su svjetlo, oni su nam bili nekakva nada. I sad je ugašena ovako nepravedno”, kaže Ćiro.

I Robert Prosinečki u kolumni za Sportske novosti ističe kako je Čačić predugo čekao sa zamjenama. “Mogao je anije posegnuti za džokerima s klupe i dobiti novu energiju, promijeniti koncepciju, tražiti način da dobije meč prije izvođenja jedanaesteraca. Marka Pjacu definitivno je prekasno “bacio u vatru”. Zašto nije dobio barem pola sata? Čim je ušao u igru, sijao je paniku u njihovom kaznenom prostoru”, piše Prosinečki.

Peosinečki je zaključio kako ova priča na kraju ima previše gorak okus.

Komentiraj