Miroslav Ćiro Blažević, hrvatski izbornik koji je odveo ‘Vatrene’ do bronce 1998. godine, prokomentirao je sjajan uspjeh ove generacije i ulazak u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Zlatko Dalić nadmašio je uspjeh Blaževića, ali Ćiro je dugo, dugo najavljivao kako ova ekipa može do naslova prvaka.

“Da budem sasvim iskren, nisam bio jako jako siguran, ali sam pretpostavljao da bi to moglo na neki način inficirati one koji su najvažniji, a to su nogometaši, da vjeruju tom već starijem čovjeku. Na taj način sam želio dati dodatno samopouzdanje da oni to mogu, jer sam si dao truda da sve ove tradicionalne favorite izanaliziram i da ih kompariram s Hrvatskom i nepobitno je koncentrat kvalitete najveći u hrvatskoj reprezentaciji. Najedanput su ti tradicionalni favoriti počeli ispadati jedan po jedan i Hrvatska je to odlično iskoristila”, objasnio je Ćiro gostujući na Novoj TV.

Dalić i nogometaši pozvali su sve iz generacije ’98 da im budu gosti u Moskvi na utakmici finala. Poziv HNS-a, kaže, nije dobio. “Dalić ne poznaje Šukera, a ja ga poznajem. On je mene uvrijedio, ali njega se to ništa ne tiče jer njega ništa ne interesira. Samo je on! Takav je bio i ovih šest godina kad sam ih vodio. Ustvari, nije baš bio takav jer nije mogao biti. Sada je on na funkciji i misli kako mu je funkcija i pamet dala i tjera svoje. A sve što misli krivo misli!”, poručuje Ćiro.

HNS je danas objavio kako je pozvao cijelu momčad iz 1998. godine, na čelu s Baževićem.

Razlika između njega i Dalića je, objašnjava, u tome što je on bio tiranin, a Dalić je pedagog. “va mladost hoće se konzultirati, razgovarati… Sad sam ja trebao sa Šukerom razgovarati… Ja sam njemu znao reću da može razgovarati, ali samo na terenu. Vrlo često se čujem s Dalićem, i sad za vrijeme Svjetskog prvenstva. I kad on pita ‘što kažete šefe’, ja mu ne kažem ništa jer on zna bolje od mene”, priča bivši izbornik.

Komentiraj